Huisregels Fidote

Een vereniging heeft een aantal regels nodig om het tennisplezier van onze leden te behouden en te vergroten. Fidote heeft daarom een aantal huisregels opgesteld om de tennisactiviteiten voor iedereen plezierig te laten verlopen.

Gebruik banen

Op ons tennispark hebben wij de beschikking over zes smash court banen. Afhankelijk van de baanbeschikbaarheid kan hierop recreatief worden getennist. Wat is hierbij van belang?

Wanneer mag wel of niet worden gespeeld?

In principe zijn onze banen het hele jaar door bespeelbaar. Bij heftige regen- en sneeuwval kan er niet getennist worden. Bij twijfel: raadpleeg altijd de site en de aanwijzingen die bij de banen gegeven worden. Er is geen baanindeling; junioren en senioren kunnen op elk moment een baan reserveren. Tijdens competitie- en toernooidagen en eventuele andere evenementen, zal de baanindeling afwijken van normaal. Deze afwijkingen worden gepubliceerd op de site en op het afhangbord.

Afhangen

Sinds eind 2012 maken we gebruik van het KNLTB afhangsysteem. Om dit te kunnen gebruiken, heeft u uw KNLTB-ledenpasje nodig. De speeltijd is steeds 60 minuten voor een enkelspel en voor een dubbelspel. Na het aflopen van de speeltijd kunt u via het KNLTB afhangsysteem opnieuw een baan reserveren. Gebruik tennisschoenen die voor deze baansoort geschikt zijn. Iedereen zorgt voor eigen tennisballen (behalve bij competities, husselen of toernooien). Op de banen mag niet worden gerookt. Kauwgum of ander afval van eten en drinken wordt weg gegooid in de vuilnisbakken naast de banen. Drink na het spelen gezellig een drankje in ons clubgebouw!

Gebruik baanverlichting

Alle banen zijn voorzien van (goedgekeurde) verlichting. De verlichting van de banen 1 t/m 6 kan worden in- en uitgeschakeld met de knoppen naast de achteringang van ons clubgebouw. De verlichting moet handmatig worden ingeschakeld. Houd er rekening mee dat het een aantal minuten duurt voordat de verlichting op volle kracht is. De baanverlichting gaat in alle gevallen automatisch uit om 23.00 uur. Stop dan iets eerder met spelen. Bent u echter eerder klaar met spelen en komt er niemand meer na u op de baan, schakel dan de verlichting direct uit. Dit scheelt onnodige energiekosten.

KNLTB-ledenpas

Aan het lidmaatschap van Fidote is ook het KNLTB-lidmaatschap verbonden. Iedereen die zijn/haar contributie heeft betaald, ontvangt kort daarna de nieuwe KNLTB-ledenpas. Zoals hiervoor al is beschreven, is deze pas nodig voor het reserveren van een tennisbaan. Daarnaast hebt u deze pas nodig bij deelname aan (officiële KNTLB-) toernooien en competities en gebruikt u de pas om toegang te krijgen tot ons park. Als de contributie later wordt betaald of als u op een later moment in het jaar lid wordt, ontvangt u de KNLTB-ledenpas op een later moment. De leden die hun ledenpasje onverhoopt zijn verloren, kunnen een nieuw pasje aanvragen bij de ledenadministratie. Het duurt ongeveer 14 dagen voordat de nieuwe pas beschikbaar is. Wees er dus zuinig op, want zonder pasje kunt u niet deelnemen aan open toernooien of competitiewedstrijden.

AED

Fidote is in het bezit van een AED (automatische externe defibrillator). Deze hangt in het toiletgebouw naast het afhangbord. Het toiletgebouw kunt u openen met uw KNLTB pas. Mocht onverhoopt een ambulance nodig zijn dan kan de grote poort geopend worden met een sleutel. Deze sleutel hangt eveneens in het toiletgebouw in een kastje met een glazen deurtje. Door het glas te breken is de sleutel beschikbaar.

Gebruik centrale verwarming

De centrale verwarming wordt automatisch in- en uitgeschakeld.

Fietsenstalling

De fietsen moeten worden geplaatst in de stalling. Fietsen die buiten deze stalling worden gezet, kunnen – op eigen risico – worden verplaatst naar de stalling. Voor bezoekers van ons park is het immers geen gezicht als overal fietsen worden gestald. We vragen jullie begrip daarvoor.

Introducés

Wanneer je als lid een introducé wilt meenemen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Afrekenen kan in het kassasysteem. Het meenemen van een introducé kost 5,00 euro. In al die gevallen waarin de huisregels niet voorziet en een goed en sportief bespelen van de banen door de leden in het gedrang lijkt te komen, behoudt het bestuur zich het recht voor handelend op de treden, hetgeen zou kunnen betekenen dat de betreffende persoon of personen gevraagd wordt de baan te verlaten.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 54274691

Sportpark de Klep

Sportparklaan 2
5091 EM Middelbeers

KVK-nummer

40258564